fbpx
Griekenland Vaarroutes

Een week zeilen in de Sporaden en Volos

De Sporaden zijn de ideale bestemming om te zeilen, daar waar de natuur haar levendigste kleuren heeft geschonken: helder water en groene bomen op de heuvels tot zeeniveau vormen een magisch landschap en één van de beste zeilgebieden in Griekenland. De zeilomstandigheden zijn relatief eenvoudig en ideaal voor een ontspannen vakantie, omdat de wind en golven laag zijn, zelfs wanneer de Meltemi sterk is in de Egeïsche Pelagos. De afstanden zijn klein en de kustlijnen van de eilanden vormen talrijke baaien met veilige beschutting tegen alle windrichtingen, waardoor u kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de eilanden. Er zijn eersteklas zeiljachten te huur in Volos waar u uw vakantie kunt beginnen naar de Sporaden. Hier volgt de beschrijving van een zeiltocht van een week rond Trikeri in het gebied Pelio en de Sporaden: Skiathos, Skopelos, Alonissos, Kira Panagia (of het eiland Pelagos).

Tips en tricks

Wat je moet weten over het vaarbewijs in het buitenland

Hier zul je alles lezen over vaarbewijzen. Waar in Nederland vooral gesproken wordt over het Vaarbewijs 1 en 2, wordt er internationaal vaak gesproken over het International Certificate of Competence. Deze staat in veel landen gelijk aan het vaarbewijs 2. In een aantal landen moet je ook een vaarvergunning aanschaffen of zelfs in het bezit zijn van het basiscertificaat Marifonie.

Heineken Regatta
Caraïben Vaarvakantie bestemmingen

Caribisch Zeilparadijs: Heineken Regatta St. Maarten

Duik in een onvergetelijke zeilervaring tijdens de Heineken Regatta op het prachtige eiland Sint Maarten! 

Of je nu een enthousiaste zeiler bent die op zoek is naar competitie of gewoon wilt genieten van de opwindende sfeer, deze regatta heeft voor ieder wat wils. Van adembenemende catamarans tot aan zeiljachten. Wij bieden een scala aan mogelijkheden om deel te nemen aan deze wereldberoemde race. Wacht niet langer en reserveer nu je plek voor zeven dagen vol spanning, feesten en onvergetelijke momenten op het Caribische water.

Essentiële Benodigdheden voor Zeilvakantie's
Tips en tricks

Essentiële Benodigdheden voor Zeilvakantie’s

Inpakken voor een zeilavontuur is een wereld apart, ver verwijderd van de gebruikelijke voorbereidingen voor de doorsnee zeevakantie’s. Maar laten we meteen met goed nieuws beginnen: deze voorbereiding vergt een praktische en minimalistische instelling, waarbij je altijd klaarstaat voor onverwachte wendingen. Zoals het oude gezegde gaat: “Geluk is aan de zijde van de goed voorbereide geest.” Daarom nodigen we je van harte uit om onze lijst met essentiële benodigdheden voor zeilvakantie’s te verkennen, samengesteld door doorgewinterde zeilers, om je zeilreis nog aangenamer en moeitelozer te maken.

Caraïben Vaarvakantie bestemmingen

Zeilen in de Caraïben: een Avontuur van Je Leven

Stel je de zachte streling voor van de Caribische bries tegen je huid terwijl je over kristalheldere turquoise wateren zeilt, omringd door weelderige eilanden en levendige zeedieren. Als je op zoek bent naar de ultieme zeilvakantie, hoef je niet verder te zoeken dan de Caraïben. Met haar betoverende schoonheid, diverse culturen en perfecte zeilomstandigheden biedt dit tropische paradijs een ervaring die werkelijk ongeëvenaard is. Ontdek waarom zeilen in de Caraïben met Tubber.com niet alleen een vakantie is, maar een levensavontuur dat met name verleidelijk is voor ons Europeanen.

Meedere zeiljachten zeilend op zee
Tips en tricks

Top 5 jachten die mensen graag huren

Het zeilseizoen van 2022 en 2023 ligt achter ons en vele zeilers zijn al volop bezig met het plannen van hun nieuwe zeilavontuur voor 2024. Aangezien er veel merken zijn onder de charterjachten kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we hieronder de top 5 jachten gepresenteerd van de meest prominente merken met hierbij een van hun populairste jachten. Hierdoor krijg je een snel beeld wat deze merken uiteen zet en welk jacht het beste bij je toekomstige zeilavontuur past.

Tips en tricks Vaarvakantie bestemmingen

De ultieme gids voor onvergetelijke zeilvakanties met je gezin

Beginnen aan een zeilvakantie met het gezin is een Geweldige manier om herinneringen te creëren en de band tussen je geliefden te versterken. Stel je de vreugde voor van het verkennen van kristalhelder water, het ontdekken van verborgen baaien en samen genieten van de vrijheid op de open zee. In dit artikel zullen we de talloze voordelen van een zeilvakantie met het gezin onderzoeken en drie uitzonderlijke bestemmingen in de Middellandse Zee benadrukken die perfect zijn voor je volgende avontuur. Dus, pak je zeemansbenen en maak je klaar om aan een onvergetelijke reis te beginnen!

Kroatië Vaarroutes Vaarvakantie bestemmingen

Zeilen vanuit Split: zeven daagse vaarroute

In Kroatië kan je prachtig zeilen en Split is perfect als vertrekpunt. Door de eilanden die deze regio te bieden heeft heb je de mogelijkheid om de beschutting op te zoeken tussen de eilanden, maar ook kan je de langere tochten maken. In dit artikel zullen we een prachtige zeilroute vanuit Split uitlichten waarbij de meerdere eilanden aan gaan doen zoals Hvar, Brač, Korčula en Vis.

Navily app
Tips en tricks

Beste apps voor zeilers 2023

Het Tubber team wordt regelmatig gevraagd om zeiladvies. In het huidige digitale tijdperk waarin we leven, zien we een aantal vragen dan ook geregeld terugkomen. Namelijk, welke apps we aanbevelen om je zeilvakantie tot een succes te maken. Maar vooral ook, om het het jezelf gemakkelijk te maken, zonder enige vorm van stress op vakantie. 

Handige paklijst voor vakantie op het water
Tips en tricks

Inpaklijst voor je zeilvakantie

Ben je klaar voor je zeilvakantie en wil je alles inpakken, maar weet je niet zeker wat je precies moet meenemen? Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen met de perfecte vakantiepaklijst – en we beloven dat het niet zo lang is als een eindeloze knoop in een scheepstouw.

Koken Tips en tricks

Tips voor het Bereiden van Maaltijden op een Zeiljacht of Catamaran

Hoewel zeilen op de prachtige wateren, verankeren op een nieuwe locatie en het vinden van nieuwe locaties een groot deel van het avontuur is als het om zeilen gaat, is er nog een ander aspect dat het zeilen zo’n geweldige ervaring maakt – het koken op een zeiljacht! Ondanks het feit dat er genoeg plekken zijn waar je heerlijk kan eten, zijn er ook genoeg situaties waar een restaurant niet bereikbaar is. Dan is het handig om te weten hoe en wat je moet koken op een zeiljacht. Hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je aan boord stapt.